Adres
Loppersumhof 24
6835 MA Arnhem

KvK
82347816

BTW
NL003674525B43

Betaalgegevens
T Siddle
NL28ASNB0782405665

Angst en Moed

Angst is een goede raadgever.

Wanneer was jij voor het laatst echt bang? Kun je die momenten terughalen? Voor mij gebeurde het vanochtend, toen ik sliep.

Ik droomde over een demonen vrouw. Ze had een masker van een onfeilbare Chinese vrouwenhuid, maar haar ogen waren ijskoud. Ik weet nog dat ik haar gunstig wilde stemmen, en knikte vriendelijk. Maar het gevoel was onbehaaglijk en ging richting angst. Ik liep achter mijn vrouw en dochter aan naar boven, maar de demon hield mij tegen en zei dat ik de trapleuning bevlekt had met mijn bloed. Ze wees naar mijn vinger, daar zat een heel klein sneetje in die ik niet eerder gezien had. Ik keek naar de trap en zag dat er kriskras allemaal rode strepen op zaten. Véél meer dan van mijn kleine wondje hadden kunnen komen. Omdat ik haar nog steeds gunstig wilde stemmen, vanuit de allengs heftigere angst die ik voelde ging ik poetsen, en kwam erachter dat de rode vloeistof geen bloed was, en dat niet ik, maar de demon verantwoordelijk was voor deze troep. De dikke jam achtige vloeistof werd steeds dikker en meer, en ik wilde de demon ermee confronteren. Deze lachte zachtjes en ging naar boven.

Mijn dochter!

Ik verzamelde al mijn kracht en in een flits stond ik achter mijn onschuldige kleine baby dochter terwijl de demon net met haar klauwen op haar in wilde hakken. Uiteraard schrok ik wakker, maar tegelijkertijd ging ik naar mijn hart, visualiseerde gouden stralen vanuit mijn hart en voelde mij en mijn gezin onschendbaar door deze plotselinge aanval. Ook al was ik inmiddels wakker, en lag mijn prachtige dochter tussen mij en mijn mooie vrouw, heerlijk te slapen, ik voelde dat ik deze strijd, hoewel op het nippertje, succesvol had gevoerd.

Als we bang zijn, en ons gedrag door deze angst laten leiden, kunnen we acties uitvoeren waar we later spijt van krijgen. Zoals het poetsen van de trapleuning in mijn droom. Het is daarom belangrijk, vind ik, om ons te oefenen door angst heen te werken, en te weten hoe te handelen op het moment dat je angst voelt opkomen. Dromen kunnen daarbij een geweldige oefening zijn, net als een magische truffelreis. Ook bepaalde fysieke oefeningen, zoals die in de krijgskunst worden gedaan, kunnen helpen ons te sterken hierin. Laat angst vooral toe in je leven. Angst is een goede raadgever, maar laat het dat zijn, een raadgever, en laat je niet leiden door angst!

Voel je vrij om jouw verhaal over angst hieronder te delen. Als je behoefte hebt aan een verdiepend gesprek, boek dan hier je eerste gratis wandelsessie van één uur. Of loop mee in één van de snuffel-de-truffel groepswandelingen, elke nieuwe maan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *